ვარდისფერი (აქ ან მშრალი ან ნახ. მშრალი ან ორივე) ღვინო დამზადებული თავკვერის ჯიშის ყურძნისგან. ღვინოს აქვს ორაგულისფერი ფერი ვარდისფერი ელფერით. არომატებში იგრძნობა მარწყვისა და კოწახურის გამოკვეთილი ტონები. გემოზე ახასაიათებს სასიამოვნო მაღალი მჟავიანობა (მშრალის შემთხვევაში – საშუალო სხეულითა და ხანგრძლივი დაბოლოებით) (ნახ. ტკბილის შემთხვევაში – დაბალანსებული მცირედ სიტკბოსთან და ხანგრძლივი დაბოლოება). მიირთვით ხილთან (განსაკუთრებით საზამთრო) 10-12 გრადუს ტემპერატურაზე.